INFORMATION OM OMPLACERINGSLISTAN
 

Omplaceringarna behöver inte uppfylla några minimikrav mer än att den är registrerad och ägaren behöver inte vara medlem.
Omplaceringslistan är till för att ge hunden en ny chans till ett nytt hem!

Maila uppgifterna till  webmaster@dobermannklubben.se om hunden, dvs namn, födelsedatum, regnr, och en beskrivande text. Bifoga gärna en också bild.

Omplaceringarna ligger på listan i 3 månader (räknat från datumet som står ovanför hundens namn). Sedan plockas de automatiskt bort om ägaren inte hör av sig till webmaster@dobermannklubben.se och förlänger tiden. Detta gör vi för att bibehålla listan så aktuell som möjligt.

Vill du söka information om hundarna som ligger på listan? Gå in på Svenska Kennelklubbens Hunddata.

Lycka till med din omplacering


2022-06-06

Destiny Fortem Amicum

SE25139/2022

Nu är Valentina redo att flytta till sitt hem.
Valentina eller Valle som jag kallar henne heter  Destiny Fortem Amicum - (SE25139/2022) i stamtavlan, och kommer i från Polen. Hon är  17månader gammal och är nu reggad i Svenska kennel klubben och har alla papper som hon behöver att ha.
Hon är röntgad med en C och en D höft och tyvärr blev resultatet D. Det är inget hon har ont av och ska tränas och aktiveras precis som vanligt.
Valle är en otroligt positiv levnadsglad tjej som har en stor dos personlighet. Jag söker enbart ett aktivt hem till henne!

Hon är en dominant tjej mot andra hundar så hon ska inte bo med en tik i samma ålder men väldigt gärna med en till hund i huset. Just nu lever hon med 2 andra dobermann och det är inga problem. Hon har inga problem med hundmöten ute.
Hon älskar närheten av en annan hund och ligger helst på dom eller jämte och sover. Annars är hon som många andra dobermann, hon vill sova i soffan och ha kroppskontakt. En jätte mysig tjej. Lugn inne och explosiv ute =)

Hade jag inte redan haft fullt hus hade hon fått stanna. Jag har heller ingen brådska med att omplacera henne utan hemmet är det viktigaste.

Jag kommer inte svara på oseriösa frågor.

Mail till ella.samuelson@hotmail.com
eller ring på 0737-609782

***********************************************************************************'

2022-01-30

 

Hugo De Noche Negro

Det är med tunga hjärtan vi har bestämt oss för att sälja vår stjärna på dryga 2 år. Hugo fyllde 2 år i september och är en renrasig dobermann. Han har både kuperad svans och kuperade öron.

Hugo är en glad kille med mycket energi (han är ju trots allt dobermann 😉). Han älskar tennisbollar och trivs med mycket motion och är villig och motiverad till det mesta. Han älskar människor och är väldigt fin och snäll med barn.

Han kan vara hemma själv en stund och fungerar även bra att åka bil med, både i bur och i bälte (han trivs bäst i bälte om han får bestämma eftersom han gärna är så nära människor han bara kan).

Hugo har bott tillsammans med en annan större hanhund i samma ålder, men har fungerat bra med alla hundar han mött. Han fick ett steriliseringschip i mars, som håller i 12 månader.

Vi har tagit detta otroligt svåra beslut på grund av att vi inte känner att vi längre har tillräckligt med tid på grund av nytt jobb och en kommande bebis. Vi känner att Hugo förtjänar mer tid och bättre än det vi kommer kunna ge honom och vill därför ge honom chansen att komma till någon som kan ge mer än vi kan.

Om det är någon som är intresserad och vill veta mer så är ni välkomna att höra av er.

Hugo kan bo både med barn och andra hundar.

OBS: Endast seriösa och hundvana personer behöver höra av sig. Kommer inte sälja till någon utan vana av aktiva arbetshundar.

Ni som är intresserade är välkomna att skriva en text om dig/er och din familj och livssituation. Samt vad du önskar och kommer att göra med Hugo.

Skriv gärna med era nummer så tar vi kontakt om det känns aktuellt/intressant.

Kontakt ägare: p_mad@icloud.com & sandrasundstr-m@hotmail.com

Pris: 18 000 kr (är dock diskuterbart)

 

 

 

 

*******************************************************************************