INFORMATION OM OMPLACERINGSLISTAN
 

Omplaceringarna behöver inte uppfylla några minimikrav mer än att den är registrerad och ägaren behöver inte vara medlem.
Omplaceringslistan är till för att ge hunden en ny chans till ett nytt hem!

Maila uppgifterna till  webmaster@dobermannklubben.se om hunden, dvs namn, födelsedatum, regnr, och en beskrivande text. Bifoga gärna en också bild.

Omplaceringarna ligger på listan i 3 månader (räknat från datumet som står ovanför hundens namn). Sedan plockas de automatiskt bort om ägaren inte hör av sig till webmaster@dobermannklubben.se och förlänger tiden. Detta gör vi för att bibehålla listan så aktuell som möjligt.

Vill du söka information om hundarna som ligger på listan? Gå in på Svenska Kennelklubbens Hunddata.

Lycka till med din omplacering


22-02-16

Devil From Black Rea’s

Tilltalsnamn: Bonzo
Födelsedatum: 2/4-2019
Reg.nr: SE63684/2020

Bonzo är född och importerad ifrån Serbien utav mig. Pga att han är kuperad i Serbien så får han tyvärr ej delta på prov/tävling/utställning här i Sverige och det är en av anledningarna till att han inte längre passar in hos mig. Han är en helt fantastisk hund med hjärtat på rätt ställe, finns inget ont i honom och har aldrig tidigare träffat en sån kärleksfull hund! Dock så brister det för oss när det kommer till träningen, efter tänkande i snart två år så har jag insett att vi tyvärr inte matchar på det planet. Bonzo är en kille som älskar att få vara ute och röra på sig, arbeta fysiskt och mentalt. Jag har inte längre viljan att ge honom det och därför måste jag nu se till hans bästa och kika efter ifall det finns någon annan där ute som kan ge honom minst lika mycket kärlek, mer bus och träning än vad jag ger. Vi har mestadels riktat in oss på brukslydnad samt spår vilket han älskar men även testat lite nosework, viltspår, rallylydnad och drag weight. Bonzo funkar bra ihop med barn, han kan dock glömma bort hur stor han är men med tydlighet så har det aldrig varit något problem. Han är uppvuxen i stadsmiljö, men bor just nu på landet. Han har svårt för katter, men funkar bra med andra hundar och allt annat som hör till en stadsmiljö. Van att vara ensam hemma, har testat hunddagis men jag anser att han fick det lugnare hemma under tiden jag jobbade. I dagsläget är han med mig dagligen på jobbet och ligger i personalrummet vilket funkar toppenbra. Bonzo är ingen problemhund men en dobermannhane på snart tre år som kräver tydliga ramar och regler. Bonzo är uppvuxen på färskfoder och funkar bäst på det så ser helst att han fortsätter med den kosten.

 

Jag kommer enbart omplacera till ett hem där han kan få den träning, aktivitet samt lugn och ro som hund av rasen Dobermann kräver. Han förtjänar att få göra saker som han tycker är roligt och saker som en Dobermann är skapad för. Krav är att du haft dobermann eller hundras i minst samma kaliber tidigare.

I första hand börjar vi med fodervärdsavtal/inackorderingsavtal, första kontakten sker via mejl zachajohansson@hotmail.com.

 

Berätta om er samt vad ni kan erbjuda och lämna gärna era kontakt uppgifter. 

 

 

 

 

*******************************************************************************

2022-01-15

Zanno Uniqa Back in Black

Tilltalsnamn: Kenzo
Födelsedatum: 23/06-2019
Reg. nummer: SE55379/2019
Kön: Hane (kastrerad)
Importerad från Danmark så både Dansk och Svensk stamtavla finns.
Genomfört MH med 1:a på skott.
Genomfört BPH.

Kenzo är född i Danmark och importerades av mig vid 4 månaders ålder. Han är därefter uppvuxen i Stockholm i både lägenhet och hus.
Jag har nu kommit till insikten att lägenhetslivet i Stockholm inte passar Kenzo.
Med mig* fungerar dessvärre möten med grannar i närheten av huset/trapphuset väldigt dåligt. Även hundmöten fungerar dåligt.
Kenzo har gått på hunddagis från 6 månaders ålder tills han var cirka 1,5 år och trivs väldigt bra i den miljön och fungerar mycket bra med andra hundar. Han är uppvuxen med flera små hundar i familjen.
Anledningen till att han slutade på hunddagis var för att jag fick möjlighet att ta med honom till jobbet.
Utöver detta är han väldigt okomplicerad och världens mysigaste hund. Han accepterar all hantering (även om kloklippning är uuuurtrist om man frågar Kenzo).
Han är jättefin med barn (uppvuxen med min systerdotter som i skrivande stund är 3 år). Men är en stor hund som lätt glömmer bort hur stor han är.
Han har inga problem att vara ensam hemma.
Utöver vardagslydnad och trickträning så tränar vi spår, drag (både löpning och med cykel - något Kenzo tycker är jättekul och något jag gärna ser att han får fortsätta med) samt lite nosework.

*Hundmöten och möten med grannar/människor har fungerat mycket bättre med andra än mig.
Han behöver en rak och tydlig ledare som påminner honom om hur han ska uppföra sig vid dessa möten. Någonting som jag inte riktigt lyckats med.

Han drar även en del i koppel.

Jag är väldigt noga med att han hamnar rätt och tänker mig därför att han till en början ”lånas” ut på foder (kontrakt skrivs) och om allt känns rätt för alla parter så skrivs han sedan över på er.

Börja gärna med att skicka ett mejl till mig (seofia@hotmail.com) med ”omplacering” som ämnesrad där du beskriver vad du kan erbjuda Kenzo.

/Sofia

 

*************************************************************************************