INFORMATION OM OMPLACERINGSLISTAN
 

Omplaceringarna behöver inte uppfylla några minimikrav mer än att den är registrerad och ägaren behöver inte vara medlem.
Omplaceringslistan är till för att ge hunden en ny chans till ett nytt hem!

Maila uppgifterna till  webmaster@dobermannklubben.se om hunden, dvs namn, födelsedatum, regnr, och en beskrivande text. Bifoga gärna en också bild.

Omplaceringarna ligger på listan i 3 månader (räknat från datumet som står ovanför hundens namn). Sedan plockas de automatiskt bort om ägaren inte hör av sig till webmaster@dobermannklubben.se och förlänger tiden. Detta gör vi för att bibehålla listan så aktuell som möjligt.

Vill du söka information om hundarna som ligger på listan? Gå in på Svenska Kennelklubbens Hunddata.

Lycka till med din omplacering


2021-04-15

Kenzo

Född: 2020-06-06

Jag önskar hitta en bra och rätt ägare till min underbara choklad-dobermannhane Kenzo. Han är en mycket pigg och underbart glad, personlig kille som har mycket spring i benen.

Han är absolut ingen problemhund. Han är 10 månader gammal och från Bosnien, han är inte registerad i SKK men exportstamtavla finns.

Mamma är: Oriana del kambi
Far: El mambo

Det jag önskar är att hitta en person som verkligen ger honom den kärlek så som han fått från mig men kravet är att erbjuda honom ett mer aktivt liv. Jag vill vara tydlig med att det är en provotid initialt för att se hur det funkar.


Han är mycket orädd, skottfast. Har en hel del jaktlust. Mycket arbetsvillig kille som är orädd för hinder osv. Han skulle verkligen trivas att komma till någon som kan erbjuda han en rolig och bra träning samt ett kärleksfullt hem.

Det är med mycket sorg som jag bestämt mig att omplacera honom men det är för hans eget bästa. Jag själv är en erfaren dobermannägare och detta är min 4:e dobermann men det händer ibland saker i ens liv som gör att det inte blir lika lätt som tidigare och som jag önskade.

Nu låter det som att han är en otroligt aktiv hane men han har även en av-knapp. Jag lämnar honom på dagarna när jag arbetar heltid och är hemma självklart på middagen och en extra gång innan jag kommer hem om dagen. Så det klarar han utmärkt utan att skälla och är van vid lägenhet. Men behöver mer aktivitet som sagt.

Så om ni känner att ni passar ihop med honom så hör jättegärna av er. Lovar att ni kommer få en BRA hund att jobba med och att ha som familjehund.


Kravet är att han ska få jobba och detta blir en provperiod till en början. Hoppas hitta rätt och ett långt varaktigt hem.

 

Hör av er för mer information.

Theres Karlsson

e-post: k_theres@hotmail.com

 

 

******************************************'''

2021-03-24

Shiralee North Star

Reg nummer SE50518/2018
Födelsedatum 2018-09-06. 

Det är med stor sorg jag har fått fatta beslutet att sälja min Dobermann hane, han kallas King. På grund av att jag inte har den tid King förtjänar och behöver. Väldens snällaste kille som är 2,5 år. Han älskar att vara med på allt. Han är väldigt miljötränad, socialiserad med människor. Hundar älskar han men har inte fått leka med så många så han vet inte riktigt vad som är för mkt energi med andra hundar. Han har inte aggressivitet i sig. Som sagt är han den raraste hanhund man kan ha.

King älskar Barn, så familjelivet är inget problem. Vill helst att han kommer till någon som är aktiv. Är ute och springer/cyklar eller åker skidor. Han älskar nämligen att dra. Väldigt hög arbetsmoral. Han blir vad man gör han till. En bruksras som vill jobba helt enkelt. Jag har lagt ner mycket tid på vardagslydnad och trix.

Han ska säljas till ett livslångt hem!

För mer information

Tel: 076-320 52 48  Matilda Sjöberg

 

************************************************************

 

 

******************************************************************************************************'